Mäsové guľky s kapustou: Nech si aj pekáč užije!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Mäsové guľky s kapustou

Potrebujeme:

  • 300 g bravčového bôčika
  •  150 g ryže
  • 1 vajce
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 cibuľu
  • 500 g kyslej kapusty
  • rascu
  • mletú červenú papriku
  • kryštálový cukor
  • ocot
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • olej

Postup:

  1. Ryžu 10 minút povaríme v osolenej vode, zlejeme a necháme vychladnúť. Mäso nakrájame na menšie kúsky a pomelieme. V mise zmiešame mäso s vajcom a ryžou, osolíme a okoreníme. Vlhkými rukami z mäsovej hmoty odoberáme malé kúsky a tvarujeme guľôčky. Na panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja, v ktorom guľôčky opečieme.
  2. Hotové preložíme do vymasteného pekáča. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a opečieme na troche oleja. Pridáme premytú kapustu a krátko podusíme. Ochutíme soľou, rascou, paprikou, cukrom a octom.
  3. Polomäkkú kapustu navrstvíme na mäsové guľôčky. Dáme na 20-30 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Po upečení mäsové guľôčky vyberieme. Kapustu preložíme do hrnca, zahustíme múkou a 5 minút povaríme. Pred podávaním vrátime guľôčky do kapusty.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Mäsové guľky s kapustou: Nech si aj pekáč užije!
Redakcia