Mäsové hniezda so šampiňónmi: Zamastite si ten najväčší plech

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
Mäsové hniezda so šampiňónmi

Potrebujete:

  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • soľ, mleté čierne korenie
  • korenie na mleté mäso
  • 200 g šampiňónov
  • 2-3 plátky údenej slaniny
  • 1 vajce
  • strúhanku
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ bielej cibule
  • 1 lyžicu kečupu
  • cherry paradajky

Postup:

  1. Mleté mäso osoľte, okoreňte, ochuťte korením na mleté mäso, prelisovaným cesnakom a nadrobno pokrájanou cibuľou. Pridajte vajce, kečup, trochu strúhanky na zahustenie a premiešajte.
  2. V panvici na troche oleja prudko orestujte na kocky nakrájanú slaninu s plátkami šampiňónov.
  3. Z ochuteného mäsa tvarujte okrúhle placky a uložte ich na vymastený plech. Do stredu mäsa urobte jamku, naplňte opečenou slaninou s hubami. 
  4. Vložte do rúry vyhriatej na 180°C a pečte. Krátko pred dopečením na povrch dajte pokrájané cherry paradajky a dopečte. Podávajte so zemiakovou kašou a šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Mäsové hniezda so šampiňónmi: Zamastite si ten najväčší plech
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská