Mäsový nákyp s kelom: Posypeme, dozdobíme, aby aj oči jedli

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
R:Mäsový nákyp s kelom

Potrebujeme:

  • 1 menší kel
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 vajcia
  • ½ lyžice strúhanky
  • 2 čl cesnakovej pasty
  • 1 biela cibuľa
  • soľ, mleté čierne korenie
  • korenie na fašírku
  • sušený majorán
  • zeleninový vývar

Postup:

  1. Kel rozobratý na listy vložíme do zeleninového vývaru a uvaríme do polomäkka. Po vychladnutí nakrájame na kúsky. Mleté mäso ochutíme cesnakovou pastou, posolíme, okoreníme, prisypeme sušený majorán a korenie na fašírku.
  2. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, vajcia, strúhanku, nakrájaný kel a spolu dobre premiešame. Vyformujeme bochník, ktorý dáme do vymastenej, strúhankou vysypanej keramickej formy a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 C upečieme.
  3. Podávame s varenými zemiakmi, pečenými paprikami, prelejeme omáčkou a dozdobíme šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Mäsový nákyp s kelom: Posypeme, dozdobíme, aby aj oči jedli
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská