Skvelá mäta: Do ovocného šalátu aj zmrzliny!

Chuťmeter:
 
 
J8: Mäta

Mätové lístky sa hodia ku kuraciemu, k jahňaciemu aj bravčovému mäsu. Môžete ich pridať k dusenej zelenine, do cestovín či do uhorkového šalátu. Ďalšia zelenina, ktorá dobre „spolupracuje“ s mätou, je mrkva, zeler, kukurica, zelená fazuľka, hrášok, zemiaky, špenát a paradajky.

1. DO OVOCNÉHO ŠALÁTU

Pridajte doň iba pár lístočkov. Mäta mu dodá príjemnú pikantnú chuť.

2. MÄTOVÁ ZMRZLINA

Aj s limetkou. Máme na ňu skvelý recept, ktorý zvládnu aj deti (strana 40).

3. OMÁČKA K PEČENEJ JAHŇACINE

Nadrobno nasekajte 2-3 zväzky mäty, pridajte za lyžicu bieleho vínneho octu a 5 lyžíc hnedého cukru. Poslúži aj ako marináda.

4. MOJITO

Či už bez alkoholu, alebo s bielym kubánskym rumom, kokteil z nakrájaných limetiek, limetovej šťavy, trstinového cukru a mäty je na leto ako stvorený.

5. DO MARINÁDY

Lístky mäty + citrónová šťava + citrónová kôra + oregano + cibuľa + cesnak + soľ + mleté čierne korenie + olivový olej.

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Skvelá mäta: Do ovocného šalátu aj zmrzliny!
Dobroslava Brunovská