Dnes sa nudiť nebudete, našli sme super recept na medovo-orechové trojuholníčky

Chuťmeter:
 
24-30 kusov
 
J12: Medovo-orechové trojuholníčky

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 180 g práškového cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice medu

Na orechovú náplň:

  • 300 g vlašských orechov nasekaných nahrubo 
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g masla
  • 2 lyžice medu

Na citrónovú náplň:

  • 250 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • šťava z 2 citrónov

Postup:

  1. Urobte cesto: Všetky ingrediencie dajte do stroja a vymiešajte hladké vláčne cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte na 2 hodiny do chladničky. 
  2. Potom cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte ich na veľkosť plechu 28 x 38 cm – ideálne už priamo na papieri na pečenie. Prvý plát cesta dajte piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 10 minút do zlatista.
  3. Zatiaľ pripravte orechovú náplň: Na panvici so silnejším dnom dajte roztopiť cukor. Pridajte med, maslo, dobre premiešajte a vmiešajte nasekané orechy. Ešte teplou náplňou rovnomerne potrite druhý plát cesta a dajte piecť na 20 minút pri tej istej teplote.
  4. Oba pláty nechajte vychladnúť na plechu – teplé sú veľmi krehké. 
  5. Pripravte citrónovú náplň: Maslo, cukor a citrónovú šťavu vyšľahajte do peny. Náplňou potrite vychladnutý prázdny plát. Naň položte upečený plát s orechmi a jemne popritláčajte, aby sa obe náplne spojili. Koláč dajte dobre vychladiť aspoň na 2 hodiny.
  6. Vychladnutý koláč rozkrájajte na kocky a tie na pekné trojuholníky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dnes sa nudiť nebudete, našli sme super recept na medovo-orechové trojuholníčky
Veronika Kollárová