Mleté rezne so šunkou a syrom: Podávajte rozkrojené, nech sa plnka vyníma

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Mleté rezne so šunkou a syrom

Potrebujete:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • soľ, mleté čierne korenie
  • petržlenovú vňať
  • trocha strúhanky
  • sušený majorán
  • korenie na mleté mäso
  • plátky šunky
  • plátky tvrdého syra
  • 100-120 g tenkých plátkov prerastenej slaniny
  • mäsový vývar
  • čerstvo nastrúhaný chren

Postup:

  1. Mleté mäso dajte do misy, osoľte, okoreňte, ochuťte sušeným majoránom, korením na mleté mäso, pridajte vajce, nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešajte. Zahustite trochou strúhanky.
  2. Z masy odoberajte kúsky a rukou ich roztlačte na placku veľkosti dlane. Na mäso dajte syr, šunku a znova syr. Naplnené mäso preložte napoly, okraje dobre pritlačte a celé obaľte 1-2 plátkami slaniny.
  3. V panvici rozohrejte olej a opečte z obidvoch strán. Podlejte vývarom, prikryte a uduste do mäkka. Na tanieri posypte nastrúhaným chrenom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Mleté rezne so šunkou a syrom: Podávajte rozkrojené, nech sa plnka vyníma
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská