Gaštany chutia aj s mäskom, napríklad v morčacích rolkách

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Morčacie rolky s gaštanovou plnkou

Potrebujeme:

  • 4 rezne z morčacích pŕs
  • 8 plátkov sušenej šunky
  • 1 žemľa
  • 1 vajce
  • trochu mlieka
  • petržlenová vňať
  • 100 g posekaných uvarených gaštanov
  • olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Rezne z morčacích pŕs naklepeme, osolíme, okoreníme z obidvoch strán a necháme odstáť 10 minút na chladnom mieste. Na malé kocky nakrájanú žemľu opečieme na suchej panvici. Odstavíme, pokropíme mliekom a necháme chvíľu postáť, aby mlieko vsiaklo do žemle. Pridáme vajce, nasekanú petržlenovú vňať a vychladnuté gaštany.
  2. Podľa chuti osolíme, okoreníme a spolu premiešame. Na každý odležaný morčací rezeň položíme dva plátky sušenej šunky. Na šunku natrieme ochutenú plnku a mäso zvinieme do rolky. Spojíme grilovacou ihlou a v panvici na miernom plameni opekáme na oleji zo všetkých strán domäkka. Podávame s uvarenou ryžou a so šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Gaštany chutia aj s mäskom, napríklad v morčacích rolkách
Blanka Nemčeková