Mrkvová polievka s čili: Oheň v ústach po celý deň

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Mrkvová polievka s čili

Potrebujeme:

  • 500 g mrkvy
  • 1 bielu cibuľu
  • 2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • čili papričky podľa chuti
  • zeleninový vývar
  • čerstvý majorán
  • olivový olej
  • 40 g tekvicových jadierok

Postup:

  1. Očistenú cibuľu nakrájame na kocky a dáme ju do širšieho hrnca. Pridáme ošúpanú mrkvu pokrájanú na kolieska. Osolíme, pokvapkáme 2 až 3 lyžicami olivového oleja a spolu na miernom plameni opečieme. Podlejeme teplým zeleninovým vývarom a spolu uvaríme domäkka. Uvarenú polievku dohladka rozmixujeme a precedíme. Vrátime späť na oheň, prilejeme trochu vývaru, pridáme nastrúhaný zázvor, čili papričku a spolu pár minút povaríme. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
  2. Tekvicové jadierka opečieme na suchej panvici. Uvarenú polievku posypeme opečenými tekvicovými jadierkami, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme čerstvým majoránom. Podávame s chlebom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Mrkvová polievka s čili: Oheň v ústach po celý deň
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská