Mrkvové placky s ryžou: Vážne vám nebude chýbať mäsko

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
R: Mrkvové placky s ryžou

Potrebujete:

  • pol hrnčeka ryže
  • 600 g mrkvy
  • 3 lyžice masla
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate
  • trochu cukru
  • strúhanku podľa potreby
  • hladkú múku na obalenie
  • olej na vyprážanie
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Ryžu umyte, zalejte 1 a pol hrnčekom vody, mierne osoľte a na miernom ohni uvarte.
  2. Očistenú mrkvu nastrúhajte, poduste na masle a spolu s uvarenou ryžou rozmixujte. Pridajte vajce, petržlenovú vňať, podľa chuti cukor, soľ a korenie.
  3. Z pripravenej hmoty vytvarujte hrubšie placky. Ak je hmota priveľmi riedka, zahustite ju strúhankou. Obaľte v hladkej múke a vypražte na dobre rozpálenom oleji. Podávajte so zeleninovým šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Mrkvové placky s ryžou: Vážne vám nebude chýbať mäsko
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská