Ostrokyslá polievka: Budú k vám chodiť na recept

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
R: Ostrokyslá polievka

Potrebujeme:

  • 1,5 l kuracieho alebo slepačieho vývaru
  • 150 g tofu alebo kuracích pŕs
  • 1 mrkva
  • 200 g húb (judášovo ucho, šampiňóny)
  • 2 až 3 hrste sójových klíčkov
  • 3 lyžičky Solamylu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 vajce
  • 2 čili papričky
  • ocot podľa chuti

Postup:

  1. Očistenú mrkvu, huby a sójové klíčky nakrájame nadrobno a pridáme do vývaru. Ochutíme soľou alebo vegetou. Zeleninu povaríme s tofu alebo s mäsom nakrájaným na malé kocky.
  2. Varíme asi 10 minút. Potom pridáme očistené čili papričky zbavené zrniek, ocot a sójovú omáčku, ktorá polievku zafarbí dohneda. Do 100 ml studenej vody pridáme Solamyl, rozmiešame, vlejeme do vriacej polievky a necháme krátko povariť.
  3. Tesne pred koncom varenia pridáme rozšľahané vajíčko, premiešame a podávame s ozdobené pokrájaným pórom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Ostrokyslá polievka: Budú k vám chodiť na recept
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská