3 otázky pre šéfkuchára Marcela Ihnačáka: Čím ho dostala talianska kuchyňa?

Chuťmeter:
 
 
J6: 3 otázky pre šéfkuchára Marcela Ihnačáka

1. Vašou srdcovkou je práve talianska kuchyňa. Čím vás dostala?

Zaujala ma v čase, keď som varil u Jamieho Olivera v jeho prvej reštaurácii aj s jeho patrónom Gennarom Contaldom. Netajím, že táto kuchyňa ma oslovila najmä svojou nenáročnou prípravou. Je ľahká, rýchla, chutná... bolo veľmi fajn vymeniť ju za francúzsku, ktorej som sa venoval predtým.

2. Bez ktorých surovín by talianska kuchyňa neexistovala?

Kam na ne chodíte? Olivový olej, parmezán, prosciutto, ryža – to všetko sú pre mňa základné suroviny, ale variť viem aj bez nich. Talianska kuchyňa je postavená hlavne na čerstvom mäse, rybách, zelenine, cesnaku, čili a bylinkách. Veľa z nich si pestujem priamo vo svojej záhrade.

3. Kde u nás sa dá dobre najesť po taliansky?

Dnes už takmer v každom väčšom meste. Chvalabohu, veľa talianskych reštaurácií má okrem scestovaných kuchárov aj talianskych majiteľov, ktorí by určite nedovolili naservírovať hosťom „všelijaké“ jedlo. Skúšajte, spoznávajte...

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
3 otázky pre šéfkuchára Marcela Ihnačáka: Čím ho dostala talianska kuchyňa?
Katarína Brunovská