Táto pestrá pizza zožne vždy veľký úspech

Chuťmeter:
 
2 kusy
 
Pestrá pizza

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml vlažnej vody
  • 20 g droždia
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1,5 lyžičky soli

Na paradajkovú omáčku:

  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g paradajkovej passaty
  • 1 lyžička cukru
  • soľ, korenie podľa chuti

Na prílohu:

  • saláma (tenké plátky)
  • sušená šunka (tenké plátky)
  • šunka (tenké plátky)
  • mozzarella (natrhaná)
  • gouda (strúhaná)
  • kukurica u konzervy
  • čerstvé šampiňóny (tenké plátky)
  • paradajky (plátky)
  • paprika (podľa chuti)
  • bazalka
  • rukola
  • olivový olej

Postup:

  1. Múku dajte do väčšej misy a v strede urobte jamku. Do nej nalejte polovicu vlažnej vody, rozdrobte droždie, posypte cukrom. Zakryte a nechajte vzísť kvások, čo trvá približne 15 minút. Potom pridajte zvyšnú vodu, soľ a vymieste hladké, nelepivé cesto (alebo nechajte, nech to za vás urobí robot). Opäť cesto zakryte a nechajte kysnúť asi 45 minút.
  2.  Zatiaľ pripravte paradajkovú omáčku: Strúčik cesnaku nakrájajte alebo nastrúhajte nadrobno a vhoďte ho do hrnčeka s rozohriatym olivovým olejom (stačí jedna lyžica). Po minúte zalejte paradajkovou passatou, pridajte cukor, soľ a korenie, dobre premiešanie a nechajte zovrieť.
  3. Plech otočte hore dnom a dajte naň papier na pečenie. Vykysnuté cesto rozdeľte na dve časti. Z jednej vyvaľkajte veľkú pizzu priamo na plechu, potrite ho paradajkovou omáčkou a poukladajte prísady podľa chuti, nakoniec rozložte syr. Pečte v rúre vyhriatej na 230 °C asi 7-10 minút. Potom potrite okraje pizze olivovým olejom (môžete ho ochutiť cesnakom) a posypte čerstvou bazalkou alebo rukolou.
  4. Druhú časť cesta zvládnu spracovať deti samy. Nakrájajte ho na niekoľko častí a nechajte ich, nech vyformujú vlastné malé pizze. Úplne bez problémov ich aj obložia. Pečte v rúre vyhriatej na 230 °C asi 5-7 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Táto pestrá pizza zožne vždy veľký úspech
Redakcia