Nič vás nepáli? Po týchto hotdogoch už bude

Chuťmeter:
 
6 kusov
 
J5: Pikantné hotdogy

Potrebujeme:

  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 300 g mletého mäsa 
  • 250 g krájaných paradajok v konzerve
  • 60 g syra čedar
  • 6 vetvičiek koriandra
  • 6 párkov alebo klobás
  • 6 žemlí na hotdogy
  • 100 g kyslej smotany
  • 60 g nakladaných jalapeños
  • mexická zmes korenia
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte najemno. Na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja, pridajte mleté mäso a opečte. Vsypte cibuľu, cesnak a krátko spolu poduste. Zalejte paradajkami a varte 10 minút. Dochuťte zmesou korenia a soľou. Syr nastrúhajte najemno. Koriander opláchnite, vytraste z neho vodu a listy otrhajte.
  2.  Klobásy alebo párky potrite zvyšným olejom a ugrilujte. Žemle narežte, z reznej strany opečte dochrumkava. Každú žemľu naplňte mäsovou zmesou a klobásou. Pokvapkajte kyslou smotanou, posypte syrom, obložte papričkami a podávajte posypané koriandrom a korením.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Nič vás nepáli? Po týchto hotdogoch už bude
Petra Mitringová