Pikantné mäsové guľky: Pridávame top recepty aj na úžasné dipy

Chuťmeter:
 
30 kusov
 
J01: Pikantné mäsové guľky

Potrebujeme:

  • 750 g mletého hovädzieho (krk, plece, močing)
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok zázvoru
  • pol lyžičky mletej škorice
  • štipka klinčeka a mletého čili
  • 1 vajce
  • 3 lyžice strúhanky (nastrúhaných suchých medovníkov)
  • pol lyžičky soli, mleté čierne korenie
  • olej

Na dip 1:

  • 1 pohár vody, vývaru alebo ananásového džúsu
  • 1 lyžica kečupu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2-3 lyžice cukru
  • 2-3 lyžice octu alebo limetovej šťavy
  • sušené čili
  • kukuričný škrob 
  • soľ

Na dip 2:

  • kyslá smotana
  • mletá červená paprika
  • nasekaná čerstvá čili paprička

Postup:

  1. Cibuľu nakrájajte na drobno, osmažte na oleji, pridajte cesnak, zázvor nakrájaný na drobno a ku koncu škoricu, klinček aj čili. Odstavte a nechajte vychladnúť.
  2. Vo veľkej mise premiešajte vychladnutú cibuľu s vajcom, so strúhankou alebo s medovníkom, mletým mäsom, so soľou a s korením. Vytvarujte guľky a opečte ich na strednom plameni zo všetkých strán.
  3. Urobte dipy: Priveďte do varu vodu, vývar alebo džús s kečupom, pretlačeným cesnakom, cukrom a nasekaným čili. Premiešajte pár lyžičiek kukuričného škrobu s lyžicou studenej vody a vlejte do čili dipu. Povarte do zhustnutia a pridajte ocot alebo limetovú šťavu aj soľ. Druhý dip pripravíte jednoducho – len zmiešajte všetky suroviny. 
  4. Mäsové guľky namáčajte do pikantných dipov. Sú výborné aj studené.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Pikantné mäsové guľky: Pridávame top recepty aj na úžasné dipy
Redakcia