Pizzový koláč s chobotnicou a paradajkami: Príprava na dovolenku pri mori

Chuťmeter:
 
4-8 porcií
 
J6: Pizzový koláč s chobotnicou a paradajkami

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 300 ml vlažnej vody
  • pol lyžičky cukru
  • 30 g čerstvého droždia
  • 600 g pizzovej alebo hladkej múky
  • pol lyžičky soli
  • 60 ml olivového oleja
  • 1 vajce na potretie

Na plnku:

  • 300 g chobotnice (alebo suchej talianskej salámy)
  • 200 g grilovanej zaváranej červenej papriky
  • 200 g cherry paradajok
  • 2 červené cibule
  • lístky čerstvého majoránu

Postup:

  1. Pripravte cesto: Do šálky s malým množstvom vlažnej vody pridajte cukor a rozdrobené droždie. Nechajte pár minút kysnúť. Do misy nasypte múku, soľ, prilejte kvások, zvyšok vody a olej. Rukami vypracujte vláčne cesto.
  2.  Prikryte ho utierkou na teplom mieste nechajte kysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto rozdeľte na polovicu a z prvej vyvaľkajte natenko kruh s priemerom 30 cm. Cesto uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3.  Na cesto poukladajte chobotnicu nakrájanú na malé kúsky, plátky grilovanej papriky, nakrájané cherry paradajky a červenú cibuľu, tiež nakrájanú na plátky. Posypte lístkami tymianu. Okraje cesta nechajte voľné. Potrite ich vodou alebo rozšľahaným vajcom.
  4. Rozvaľkajte aj druhé cesto a položte ho navrch prvého. Okraje zatlačte, aby ste plnku dobre utesnili.
  5. V rúre vyhriatej na 210 °C pečte 25 minút dozlatista. Pred krájaním nechajte koláč postáť 10 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Pizzový koláč s chobotnicou a paradajkami: Príprava na dovolenku pri mori
Blanka Nemčeková