Plnené baklažány: Poriadne plné, poriadne sýte

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Ochutnajte tiež:
Plnené baklažány

Potrebujeme:

  • 1 baklažán
  • olivový olej
  • 1 malú cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • pol šálky kuskusu
  • pol šálky hrášku
  • 2 lyžice nadrobno nakrájanej červenej papriky
  • 150 ml zeleninového vývaru z kocky
  • 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
  • syr Feta na posypanie
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Do rúry vyhriatej na 220 °C vložte baklažán a pečte 15 až 20 minút. Vyberte, nechajte vychladnúť a prekrojte na polovicu. Vydlabte dužinu, pokrájajte a odložte.
  2. Na rozohriatom oleji opečte cibuľu s posekaným cesnakom. V miske pripravte kuskus podľa návodu na obale a keď je hotový, pridajte ho k opečenej cibuli. Primiešajte hrášok, papriku a dužinu z baklažánu. Ochuťte soľou, korením a naplňte vydlabané baklažány.
  3. Baklažány dajte piecť do vyhriatej rúry na 10 až 15 minút. Pred koncom pečenia posypte rozdrobeným syrom a dopečte do chrumkava. Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Plnené baklažány: Poriadne plné, poriadne sýte
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská