Polievka s mäsovými guľôčkami: S namočeným chlebíkom zasýti na celé poobedie

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Polievka s mäsovými guľôčkami

Potrebujeme:

  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 krajec chleba
  • 1 vajce
  • 1 cibuľu
  • mleté biele korenie
  • soľ
  • olej
  • 350 g cukety
  • 300 g paradajok
  • 1 červenú papriku
  • 1 žltú papriku
  • 2 strúčiky cesnaku
  •  olivový olej
  • 125 ml zeleninového vývaru
  • 152 ml červeného vína
  • 1 lyžičku octu
  •  1 lyžičku kryštálového cukru
  • štipku provensalského korenia
  • štipku mletého koriandra
  • 3 lyžice kyslej smotany

Postup:

  1. V mise zmiešame mleté mäso, vo vode namočený a vyžmýkaný chlieb, vajce a nasekanú cibuľu. Zmes osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Zo zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré zo všetkých strán opečieme dohneda na rozpálenom oleji. Po upečení vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.
  2. Cuketu, paradajky a papriky očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci na olivovom oleji najprv krátko opečieme prelisovaný cesnak, potom k nemu pridáme nakrájanú zeleninu a krátko podusíme. Zmes podlejeme vývarom, vínom a octom. Nakoniec ochutíme koriandrom a provensalským korením. Polievku povaríme 20 minút.
  3. Vložíme do nej opečené mäsové guľky a povaríme ďalších 15 minút. Pred podávaním polievku odstavíme a primiešame kyslú smotanu. Podávame s celozrnným chlebom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Polievka s mäsovými guľôčkami: S namočeným chlebíkom zasýti na celé poobedie
Redakcia