Poznáte poľný šalát? Má požehnane veľa céčka

Chuťmeter:
 
 
J4: Poľný šalát: Požehnane veľa céčka

Valeriána poľná alebo kozlíček poľný, tak sa mu ešte hovorí, má viac vitamínu C ako citrón. Veľmi zdravý šalát, ktorý chutí po orieškoch a v záhradke odolá silným mrazom, milovali už starí Rimania aj naše babky. Často z neho varili bylinkovú polievku s pažítkou, petržlenovou vňaťou a so špenátom, na záver zjemnenú lyžicou masla. Úžasná jarná vitamínová bomba! Čo poviete? Samozrejme, ešte viac prospešných látok, napríklad kyseliny listovej, horčíka, železa, rutínu, fosforu či vápnika vydolujete z poľného šalátu v surovom stave.

Podávajte ho sólo ako prílohu napríklad k Ľubošovým mäsovým roládam  alebo z neho namixujte dokonalý šalát. Vynikajúco si rozumie s rajčinami a mozzarellou, takže ním ľahko nahradíte bazalku v obľúbenom caprese. A keď ľúbite cícer, uvarte ho, nechajte vychladnúť, zmiešajte s lístkami poľného šalátu, polejte zázvorovo-medovým dresingom a hotovo. Nová zdravá dobrota v rodine je na svete!

VIDEO: Ako vyklepať mäso, aby ste pri tom nezašpinili dosku?

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Poznáte poľný šalát? Má požehnane veľa céčka
Katarína Brunovská