Pražma kráľovská: Splní viac než len 3 želania!

Chuťmeter:
 
 
DJ1: Pražma kráľovská: Splní viac než len 3 želania

Pre zlatý pás od čela k očiam a zlaté prúžky na povrchu žiaber sa jej hovorí aj zlatá. Obyčajne pláva v Stredozemnom mori alebo v Atlantiku, má chutné biele mäso bohaté na bielkoviny, malé kosti a je rýchlo hotová. Okrem toho ju chladenú alebo mrazenú bez problémov zoženiete už aj v našich supermarketoch. Radšej vezmite chladenú, no len vtedy, ak má lesklú kožu, a keď do nej zatlačíte prstom, musí sa vyrovnať. Oči ryby majú byť nezakalené, žiabre zas červeno-ružové. V chladničke vám takýto „zdravý“ kúsok vydrží dva dni.

Šéfkuchári odporúčajú pražmu grilovať (menšie kusy v celku, väčšie ako steaky) alebo smažiť, aby neprišla o svoju slávnu šťavnatosť. Na grilovanie použite mriežku, lebo mäso sa rozpadáva. Alebo zabaľte rybu s ďalšími ingredienciami do alobalu. Pražma kráľovská si výborne rozumie s bielym vínom, citrónom, limetkou, mandľami aj s paradajkami. Jej chuť zvýrazní aj kôpor, petržlenová vňať, bazalka… Tak ich zlatej rybke doprajte a na revanš si pri stromčeku želajte niečo pekné.

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pražma kráľovská: Splní viac než len 3 želania!
Katarína Brunovská