Pstruh v pomarančovej marináde: Vymeňte konečne citrónovú šťavu za niečo sladšie

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Pstruh v pomarančovej marináde

Potrebujete:

  • 2 až 4 filety zo pstruha
  • 2 až 3 lyžice hladkej múky
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1 posekaný strúčik cesnaku
  • 2 lyžicu čerstvej posekanej petržlenovej vňate
  • 1/2 lyžičku lístkov čerstvého tymianu
  • šťavu z 1 pomaranča šťavu z 1 citróna
  • 1 lyžičku balzamikového octu
  • 4 cl sherry
  • 2 pomaranče
  • 2 lyžice píniových jadierok (alebo posekaných olúpaných mandlí)
  • 1 lyžičku čerstvých posekaných mätových listov
  • čerstvo pomleté čierne korenie, soľ

Postup:

  1. Filety osoľte, potrite čiernym korením a obaľte v múke.
  2. V panvici zohrejte 3 lyžice oleja a filety z oboch strán dozlatista opečte. Opatrne ich preložte do podlhovastej misky.
  3. Do výpeku pridajte cesnak, lyžicu petržlenovej vňate a tymian. Prilejte zvyšný olej a krátko opečte. Podlejte pomarančovou a citrónovou šťavou, balzamovým octom a sherry. Marinádu dochuťte soľou a korením a povarte 2 až 4 minúty.
  4. Marinádu nalejte na filety a prikryté fóliou ich nechajte 1 deň odležať v chlade.
  5. Pomaranče dôkladne olúpte (aj od bielej šupy) a priečne ich pokrájajte na tenké plátky. Poukladajte medzi filety. Na suchej panvici opražte píniové jadierka alebo mandle a spolu so zvyšnou petržlenovou vňaťou a mätou posypte filety.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pstruh v pomarančovej marináde: Vymeňte konečne citrónovú šťavu za niečo sladšie
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská