Všetky druhy reďkovky pomáhajú zhodiť kilá, prečistia dutiny, znížia krvný tlak

Chuťmeter:
 
 
J4: Reďkovka: Radšej bio

Dokáže liečiť! Červená, čierna, zlatá, biela, fialová... jedna zdravšia ako druhá, všetky plné vzácnych éterických olejov. No pozor na kvalitu – skorá jarná reďkovka je veľmi náchylná na „nasatie“ dusičnanov z pôdy. Pekné farebné buľvy preto vyberajte uvážlivo z overených zdrojov. Ako je to s tým liečením? Biela reďkovka, ktorá je sladšia ako ostatné, podporuje trávenie, štiepi prebytočný tuk a pre vysoký podiel vitamínu C ju zaraďujú do kategórie prírodných antibiotík.

Chrumkajte ju najviac surovú, no pokojne z nej uvarte vynikajúcu krémovú polievku, nastrúhajte ju do jogurtovej nátierky, alebo ju len tak uduste ku kuskusu. Mňam! Čiernu reďkovku zas zbožňujú ľudoví liečitelia. Šťava z nej podporuje činnosť pečene, rozpúšťa žlčové kamienky a tlmí kašeľ. Aby toho nebolo málo, všetky druhy reďkovky vám pomôžu zhodiť kilá, prečistia dutiny, znížia krvný tlak a posilnia imunitu. My v Dobrom jedle sa ich na jar nevieme dojesť. Pridáte sa?

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Všetky druhy reďkovky pomáhajú zhodiť kilá, prečistia dutiny, znížia krvný tlak
Katarína Brunovská