Rizoto s údenou rybou: Mnohí k receptu pridávajú ešte vajíčko

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Rizoto s údenou rybou

Potrebujeme:

  • 30 ml olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 1 veľký zeler
  • 1 žltú papriku
  • 1 červenú papriku
  • 1 mrkvu
  • 125 g šampiňónov
  • 250 g ryže
  • šťavu a strúhanú kôru z 1 citróna
  • 30 ml sójovej omáčky
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 230 g údenej ryby
  • petržlenovú vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Mrkvu a zeler ošúpte a nastrúhajte. Papriky umyte, osušte, zbavte jadierok a nakrájajte na prúžky. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. V hrnci rozohrejte olej a opečte cibuľu, zeler, mrkvu a papriku. Do zeleninovej zmesi pridajte huby a zalejte sójovou omáčkou. Premiešajte, zakryte a na miernom ohni nechajte 5 minút dusiť. 2
  2. Ryžu prepláchnite a na miernom ohni uvarte vo vývare. Po uvarení nechajte mierne vychladnúť. Ryžu zamiešajte do zeleninovej zmesi.
  3. Rybu nakrájajte nadrobno, premiešajte s citrónovou kôrou a zamiešajte do rizota. Nakoniec rizoto dochuťte citrónovou šťavou. Pred podávaním ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Rizoto s údenou rybou: Mnohí k receptu pridávajú ešte vajíčko
Redakcia