Roláda so špenátom: Urobte si poriadnu megadobrotu, dobre ju zabaľte!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Roláda so špenátom

Potrebujeme:

  • 1 kg morčacích pŕs
  • 2 hrste listov špenátu
  • 200 g krémového syra
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 200 ml hydinového vývaru
  • 100 g čerstvých šampiňónov
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Na lyžici oleja opečte nakrájanú cibuľku. Pridajte syr, premiešajte a stiahnite z ohňa. Zmes podľa chuti osoľte, okoreňte a nechajte vychladnúť.
  2.  Mäso nakrájajte na čo najväčšie plátky hrúbky približne pol centimetra. Osoľte, okoreňte a na každý kus rozložte maslo, opláchnutý osušený špenát a časť syrovej zmesi. Mäso zaviňte a buď zviažte povrázkom, alebo spojte špáradlami.
  3. Vložte do olejom vymasteného pekáča a podlejte vývarom. Pečte približne 40 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Potom pridajte celé očistené šampiňóny a pečte ešte 20 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Roláda so špenátom: Urobte si poriadnu megadobrotu, dobre ju zabaľte!
Redakcia