Scískanice s oškvarkami: Pampúšiky od známeho spisovateľa budete zbožňovať! (VIDEO)

06
Chuťmeter:
 
24 kusov
 
Scískanice s oškvarkami: Pampúšiky od známeho spisovateľa budete zbožňovať! (VIDEO)

Už ste ich ochutnali na niektorej modranskej zábave? Konečne si ich upečte doma. Sľubujeme, že s receptom, ktorý Agáta Šikulová zdedila po svojom otcovi Vincentovi Šikulovi, vám to pôjde ako po masle. 

Náš postreh

Počas fotenia na Hamrštíli, kde známy spisovateľ žil, mizli scískanice z taniera viac nápadne ako nenápadne. Vo viniciach nad Modrou práve vtedy slnko pražilo ešte ostrejšie ako dole v meste. Oškvarky, neoškvarky, sýtym, ale výnimočne chutným scískaniciam, ktoré sa na plechu musia k sebe poriadne „priscískať“, ťažko odolávať. Pochopíte, keď ich upečiete. Nech sa vám vydaria!

Scískanice s oškvarkami

24 KUSOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 kg zemiakov
  • 300 g polohrubej múky
  • oškvarky a oškvarková masť
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Zemiaky v šupke uvarte v osolenej vode. Keď vychladnú, ošúpte ich a nastrúhajte alebo popučte pučidlom priamo na pomúčenej doske. 
  2. Postupne k nim pridávajte múku, osoľte a vypracujte hladké cesto. 
  3. Rozdeľte ho na tri bochníky. Bochník rozvaľkajte do kruhu na hrúbku 0,5-1 cm.
  4. Kruh dobre omastite, poukladajte naň chrumkavé oškvarky nasekané nadrobno, osoľte, okoreňte a rozrežte na 8 trojuholníkov. Každý trojuholník stáčajte od špicu po okraj, konce založte. Postup zopakujte so zvyšnými bochníkmi.
  5. Nakoniec scískanice poukladajte tesne vedľa seba do vymasteného plechu a potrite ich ešte masťou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút.

VIDEO: S naším postupom ich upečiete na jednotku!

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Scískanice s oškvarkami: Pampúšiky od známeho spisovateľa budete zbožňovať! (VIDEO)
kab