Smotanové stehná na cesnaku: Dobre odležané sa upečú samé

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Smotanové stehná

Potrebujeme:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 lyžičku sušeného cesnaku
  • 1 hrnček kyslej smotany
  • soľ
  • strúhanku na obaľovanie

Postup:

  1. Stehná očistíme, umyjeme, osušíme a potrieme soľou. V mise rozmiešame smotanu s cesnakom a do zmesi stehná na noc namočíme. Odležané stehná obalíme v strúhanke a poukladáme do pekáča.
  2. Podlejeme vodou. Pekáč preložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a stehná pečieme odokryté 30 minút. Potom ich zakryjeme a dopekáme domäkka. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Smotanové stehná na cesnaku: Dobre odležané sa upečú samé
Mária Abrahámová