Šošovicový guláš s údeninou: Nešetrite klobáskou ani párkami

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
Šošovicový guláš s údeninou

Potrebujete:

  • šošovicu
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • vývar
  • párky
  • údenú klobásu
  • 2-3 zemiaky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • mletú sladkú červenú papriku
  • 2 mladé cibuľky
  • olej
  • 2 bobkové listy
  • hladkú múku

Postup:

  1. Na oleji speňte pokrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridajte premytú šošovicu, na menšie kocky pokrájané zemiaky, poprášte mletou paprikou, opečte a zalejte vývarom. Pridajte bobkové listy a pod pokrievkou varte asi 20 minút.
  2. Pridajte pokrájané párky s kolieskami údenej klobásy, dolejte vývar a spolu dovarte. Podľa chuti dosoľte, ochuťte mletým korením a zahustite hladkou múkou. Dozdobte kolieskami mladej cibuľky. Podávajte s pečivom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Šošovicový guláš s údeninou: Nešetrite klobáskou ani párkami
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská