Špenátové rizoto so šampiňónmi: Aj vegáni si na ňom pochutia

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Špenátové rizoto so šampiňónmi

Potrebujeme:

  • 50 g masla
  • 2 šalotky
  • 300 g kuracích pŕs
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 hrnček ryže Arborio (250 ml)
  • 60 ml bieleho vína
  • zeleninový vývar podľa potreby
  • 2 lyžice cesnakového oleja
  • 120 g malých hnedých šampiňónov
  • 120 g čerstvého špenátu
  • 3 lyžice nastrúhaného syra čedar
  • soľ, mleté čierne korenie
  • kôpor na ozdobenie

Postup:

  1. V širšom hrnci na rozpustenom masle opečieme nadrobno nakrájané šalotky. Pridáme na kocky pokrájané kuracie mäso a nakrájanú mrkvu. Posolíme, okoreníme a pár minút opekáme. Pridáme umytú, scedenú ryžu, prilejeme víno, premiešame a dusíme. Po častiach postupne prilievame teplý vývar, premiešame a pod pokrievkou dusíme.
  2. V panvici na cesnakovom oleji opečieme očistené pokrájané šampiňóny. Potom ich spolu so špenátom dáme do hrnca k ryži, zľahka zamiešame, dolejeme vývar a dusíme do mäkka. Na záver prisypeme strúhaný syr, premiešame a necháme rozpustiť. Podľa chuti dosolíme, okoreníme a dozdobíme kôprom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Špenátové rizoto so šampiňónmi: Aj vegáni si na ňom pochutia
Mária Abrahámová