Steaková panvica s kukuricou: Chutná domáca mini grilovačka

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J7: Steaková panvica s kukuricou

Potrebujeme:

  • 4 striploin steaky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Na grilovanú kukuricu:

  • 4 kukuričné klasy
  • 4 lyžice masla
  • 1 lyžica steakovej omáčky (napríklad s príchuťou barbecue)
  • soľ, mleté čierne korenie

Ako príloha:

  • 2 šaláty little gem
  • 3 šalotky
  • vetvičky tymianu
  • petržlenová vňať
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Na omáčku:

  • 300 ml kyslej smotany
  • 4 lyžice majonézy
  • citrónová šťava
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup:

  1. Steaky vyberte 30 minút pred grilovaním z chladničky a nechajte ich odležať pri izbovej teplote.
  2. Pripravte grilovanú kukuricu: V miske zmiešajte 2 lyžice zmäknutého masla s lyžicou steakovej omáčky. Kukuričné klasy potrite 2 lyžicami zmäknutého čistého masla a grilujte pri strednej teplote 8-10 minút. Potom potrite ochuteným maslom a grilujte ešte minútu. Posypte soľou a korením.
  3. Steakové mäso potrite olejom a ochuťte soľou a korením. Opekajte na grilovacej panvici 5 minút z každej strany. Mäso nechajte postáť 5-10 minút. Na tej istej panvici minútu grilujte nakrájané šaláty little gem spolu s nakrájanými šalotkami rozobratými na lupene.
  4. Z kyslej smotany, majonézy, citrónovej šťavy, zo soli, z korenia a oleja vymiešajte omáčku.
  5. Do misy dajte plátky mäsa, kukuricu prekrojenú na tretiny, grilovaný šalát a šalotku, posypte tymianom a petržlenovou vňaťou a podávajte s ochutenou smotanou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Steaková panvica s kukuricou: Chutná domáca mini grilovačka
Dobroslava Brunovská