Strukovina na krásu? Jedine šošovicová polievka s cestovinou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Šosovicová polievka s cestovinou

Potrebujeme:

  • 250 g šošovice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 80 g vaječných cestovín
  • olej
  • hladká múka
  • mletá sladká červená paprika
  • čerstvá petržlenová vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Šošovicu premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Spolu s olúpanými strúčikmi cesnaku dáme do hrnca. Zalejeme studenou vodou, osolíme a na miernom plameni uvaríme domäkka. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Prepláchneme, scedíme a odložíme.
  2. Z oleja, hladkej múky a mletej sladkej červenej papriky pripravíme zápražku, ktorú rozriedime studenou vodou. Vlejeme do polievky a povaríme. Nakoniec vložíme do polievky uvarené cestoviny a ozdobíme lístkami petržlenovej vňate.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Strukovina na krásu? Jedine šošovicová polievka s cestovinou
ŠARM/ Blanka NEMČEKOVÁ