Svadobná polievka s mäsovými guľkami: Zuppa di matrimonio sa je iba spoločne

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
J6: Svadobná polievka s mäsovými guľkami

Potrebujeme:

Na polievku:

  • 2 cibule
  • 2 hrste nakrájanej zeleniny (mrkva, stonkový zeler, petržlen)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 litre kuracieho vývaru
  • 1 bobkový list
  • kôrka z parmezánu
  • 200 g tarhone z tvrdej pšenice
  • 2 hrste mladého špenátu (očisteného a nasekaného)
  • nastrúhaný syr grana padano podľa chuti
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Na guľky:

  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa (predného)
  • 250 g mletého bravčového mäsa (pliecko)
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 vajce
  •  pol lyžičky sušenej bazalky
  • pol lyžičky sušeného oregana
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice syra grana padano (nastrúhaného)
  •  pol lyžičky soli
  • pol lyžičky mletého čierneho korenia
  • olivový olej

Postup:

  1. Na oleji osmažte cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte zvyšnú zeleninu a nakoniec prelisovaný cesnak. Zalejte kuracím vývarom, osoľte, pridajte bobkový list a kôrku z parmezánu, priveďte do varu a stíšte plameň.
  2.  Pripravte mäsové guľky: Na oleji osmažte cibuľu nakrájanú nadrobno a prelisovaný cesnak, nechajte vychladnúť a premiešajte so všetkými ostatnými surovinami. Z hmoty vytvarujte malé guľky a osmažte ich na rozpálenej panvici (bez tuku). Guľky vyberte a do panvice nalejte asi 100 ml polievky. Karamelizované usadeniny na dne panvice uvoľnite varechou a všetko vlejte do polievky.
  3. Do jemne variacej sa polievky vhoďte guľky spolu s prepláchnutými cestovinami. Povarte niekoľko minút.
  4. Na záver do polievky pridajte špenátové listy. Potom polievku odstavte, vyberte z nej syrovú kôrku, dochuťte nastrúhaným syrom, prípadne soľou a korením. Môžete podávať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Svadobná polievka s mäsovými guľkami: Zuppa di matrimonio sa je iba spoločne
Ľuboš Mego
spracovala Dobroslava Brunovská