Sviečková so studenou chrenovou omáčkou: Postarajte sa hlavne o jej glazúru

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J4: Sviečková so studenou chrenovou omáčkou

Potrebujeme:

  • 300 ml hustej kyslej smotany (najlepšie crème fraîche)
  • 2 lyžice čerstvého chrenu
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica worčesterskej omáčky
  • 1 lyžička bieleho octu
  • štvrť lyžičky tabasca
  • štvrť lyžice mletej sladkej červenej papriky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica čerstvej pažítky
  • 1 lyžica čerstvého kôpru
  • 600 g bravčovej sviečkovice

Na glazúru:

  • 3 lyžice balzamového octu
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • chlieb alebo zemiaky ako príloha

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C. V miske zmiešajte všetky ingrediencie na glazúru. Potrite ňou mäso, dajte do pekáča a pečte asi 20 minút.
  2. V miske zmiešajte kyslú smotanu, najemno nastrúhaný chren, horčicu, worčesterskú omáčku, ocot, tabasco, papriku a soľ. Nakoniec zľahka primiešajte nadrobno nasekanú pažítku a kôpor.
  3. Mäso po upečení pokrájajte na plátky a podávajte s omáčkou a chlebom. Môžete však upiecť aj zemiaky alebo urobiť zemiakovú
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Sviečková so studenou chrenovou omáčkou: Postarajte sa hlavne o jej glazúru
Dobroslava Brunovská