Sviečkovica pečená v lístkovom ceste: Náš obľúbený recept

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J7: Sviečkovica pečená v lístkovom ceste

Potrebujeme:

  • 2 kusy sviečkovice
  • 1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
  • 100 g kvalitnej dusenej šunky
  • 1 žĺtok
  • sezamové semiačka na posypanie
  • 100 g cherry paradajok
  • zmes celozrnnej a divokej ryže, miešaný listový šalát na podávanie
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej

Postup:

  1. Sviečkovicu umyte, osušte a odblaňte. Osoľte, okoreňte a prudko opečte z oboch strán na rozpálenom oleji. Opekajte krátko, aby mäso ostalo vnútri surové. Potom ho nechajte na doske vychladnúť.
  2. Lístkové cesto rozdeľte na dve časti. Vychladnuté sviečkovice zabaľte do plátkov šunky a potom ešte do lístkového cesta. Okraje cesta spojte a dobre stačte, aby sa počas pečenia neotvorilo. Tak sa mäso nevysuší a ostane šťavnaté.
  3.  Zabalené sviečkovice preložte na plech vystlaný papierom na pečenie, povrch potrite žĺtkom a posypte sezamom. Pečte asi 15 minút pri teplote 190 °C. Po upečení nechajte pár minút postáť a potom sviečkovicu nakrájajte na hrubšie plátky. Podávajte s ryžou, opečenými cherry paradajkami a miešaným šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Sviečkovica pečená v lístkovom ceste: Náš obľúbený recept
Blanka Nemčeková