Tekvicová polievka s medom a so šalviou: Zdravý tanier, skoro ako od doktora

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Tekvicová polievka s medom a so šalviou

Potrebujeme:

  • 1 malú tekvicu hokkaido
  • 1 cibuľu
  • 1 mrkvu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 lyžice medu
  • 3 stonky šalvie + lístky na ozdobu
  • smotanu na šľahanie
  • 1 lyžicu limetovej šťavy
  • 1 lyžicu masla
  • olivový olej
  • soľ, mleté biele korenie

Postup:

  1. Tekvicu umyte, zabaľte do alobalu a na viacerých miestach ho prepichnite. Uložte do plechu na pečenie a pri teplote 190 °C upečte do mäkka.
  2. Cibuľu očistite a nakrájajte na drobno. Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska. V hrnci na oleji a masle opečte cibuľu do sklovita. Pridajte mrkvu a opekajte 3 minúty.
  3. Kým sa zelenina opeká, z upečenej tekvice odstráňte stonku, prekrojte ju a vyberte jadierka. Tekvicu aj so šupkou nakrájajte na kocky. Zalejte horúcim vývarom, pridajte med a stonky šalvie. Uveďte do varu, znížte teplotu a na miernom ohni varte 15 minút.
  4. Z polievky vyberte šalviu a polievku rozmixujete ponorným mixérom do hladka. Pridajte smotanu na varenie a premiešajte. Už nevarte, iba podľa potreby polievku prehrejte. Dochuťte šťavou z limety a na tanieri ozdobte lístkami šalvie.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Tekvicová polievka s medom a so šalviou: Zdravý tanier, skoro ako od doktora
Redakcia