Tekvicová polievka so syrom: Dobre pomiešaná sa pekne uloží do bruška

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Tekvicová polievka so syrom

Potrebujeme:

  • 2 tekvice hokkaido
  • 2 lyžice masla
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 30 g údeného syra
  • posekanú petržlenovú vňať
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Z tekvice zrežte vrchnú časť. Zrniečka z vnútra vyberte, dužinu mierne osoľte, pokvapkajte 1 lyžicou masla a uložte na suchý plech. Priložte zrezanú časť tekvice a spolu dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte 30 - 40 minút.
  2. Tekvicu vyberte z rúry a opatrne malou lyžičkou vydlabte upečenú dužinu. Na zvyšnom masle krátko opečte nadrobno pokrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridajte vybratú dužinu, zalejte smotanou na varenie a varte na miernom ohni. Odstavte a rozmixujte. 
  3. Do teplej polievky prisypte najemno nastrúhaný údený syr, ktorý nechajte v polievke rozpustiť. Krátko prevarte, podľa chuti osoľte a okoreňte. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Tekvicová polievka so syrom: Dobre pomiešaná sa pekne uloží do bruška
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská