Teplý šalát s repou, ružičkovým kelom a slaninou: Zahreje a nepriberiete ani gram

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
J10: Teplý šalát s repou, režičkovým kelom a slaninou

Potrebujeme:

  • 8 hlávok ružičkového kelu
  • 50 g anglickej slaniny
  • 1 červená cibuľa
  • 2-3 uvarené repy
  • vlašské orechy a saturejka na podávanie

Na dresing:

  • 3 lyžice olivového oleja
  • citrónová šťava a kôra z 1 citróna
  • pol lyžičky mletých koriandrových semienok
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Do vriacej osolenej vody vhoďte umytý kel a varte 2 minúty. Sceďte a hneď aj zachlaďte v studenej vode, aby ostal chrumkavý.
  2. Rozohrejte panvicu a opečte na nej prúžky slaniny. Vyberte ich a odložte bokom. V tej istej panvici orestujte cibuľu nakrájanú na drobno, prisypte ružičkový kel a osmažte.
  3. Uvarenú repu nakrájajte na mesiačiky. Pripravte dresing zmiešaním všetkých surovín.
  4. Do väčšej misy dajte všetku spracovanú zeleninu, zakvapkajte ju dresingom a jemne premiešajte. Preložte na taniere, navrch poukladajte plátky slaniny, posypte orechmi a saturejkou. Môžete podávať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Teplý šalát s repou, ružičkovým kelom a slaninou: Zahreje a nepriberiete ani gram
Veronika Kollárová