Tvaroh: Starý, ale dobrý a vznikol úplne náhodou

Chuťmeter:
 
 
J5: Tvaroh: Starý, ale dobrý

Pred tromi tisíckami rokov naň prišiel istý obchodník v starej Mezopotámii. Úplne náhodou. Do vakov z ovčích žalúdkov nalial mlieko, ktoré sa vplyvom enzýmov a tepla vyzrážalo do hrudkovitej hmoty. Či už podobným legendám veríte, alebo nie, tvaroh musíte ľúbiť! Ste skôr na tvarohové rezance bohato poprášené cukrom alebo nedáte dopustiť na slanú verziu s opečenou slaninkou a lyžicou smotany?

V tom druhom prípade vám bude iste chutiť aj obľúbený snack nášho kuchára Ľuboša. Tvaroh len prelejte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a zjedzte. Samé, s dobrým pečivom či s porciou nakrájanej zeleniny. To už necháme na vás. 

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Tvaroh: Starý, ale dobrý a vznikol úplne náhodou
Redakcia