Vidiecky zemiakový šalát: Verte, že sa poriadne najete!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
R: Vidiecky zemiakový šalát

Potrebujeme:

  • 600 g malých okrúhlych zemiakov uvarených v šupke (varný typ A)
  • 1 väčšia červená cibuľa
  • 3 tuhšie zavárané kapie
  • 1 - 2 lyžice majonézy light
  • 2 lyžice sladkokyslého olivového nálevu z kapie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 100 g sušenej šunky
  • 20 - 30 g širokých hobliniek parmezánu
  • za hrsť čerstvých mätových lístkov
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a vcelku necháme vychladiť. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky, kapiu na pásiky a preložíme do väčšej misy.
  2. Majonézu vymiešame s nálevom, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Zľahka primiešame k zelenine, trocha osolíme a okoreníme. Šalát necháme odležať v chladničke.
  3. Pred podávaním ozdobíme preloženými plátkami sušenej šunky, hoblinami parmezánu a natrhanými mätovými lístkami. Môžeme pokvapkať citrónovou šťavou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Vidiecky zemiakový šalát: Verte, že sa poriadne najete!
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská