Zapečený hrášok s mrkvou: Spapajú vám ho aj deti

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Zapečený hrášok s mrkvou

Potrebujeme:

  • 360 g mrkvy
  • 250 g mladého hrášku
  • zeleninový vývar
  • 4 vajcia
  • 300 g hustej kyslej smotany
  • 100 g ementálu
  • 40 g strúhaného parmezánu
  • soľ, mleté biele korenie
  • vegeta
  • 150 g anglickej slaniny
  • olej

Postup:

  1. Očistenú mrkvu vložíme do zeleninového vývaru a pár minút povaríme. Potom pridáme hrášok a ešte 2 minúty spolu povaríme. Zeleninu scedíme, dáme do misy, osolíme, okoreníme mletým bielym korením, ochutíme vegetou a necháme vychladnúť. Celé vajcia rozšľaháme, pridáme kyslú smotanu, nastrúhaný ementál, strúhaný parmezán, osolíme a okoreníme mletým bielym korením.
  2. Do masy zamiešame vychladnutý hrášok a mrkvu a zľahka premiešame. Formu na srnčí chrbát potrieme olejom a vyložíme približne 120 g anglickej slaniny. Naplníme masou, povrch uhladíme a uložíme zvyšné plátky anglickej slaniny.
  3. Dáme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia zapečieme. Po zapečení a miernom vychladnutí opatrne vyklopíme z formy a nakrájame na plátky. Podávame s varenými zemiakmi .
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zapečený hrášok s mrkvou: Spapajú vám ho aj deti
Blanka Nemčeková