Zelená hrášková polievka: Pohladí najmä detské bruško

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J4: Zelená hrášková polievka

Potrebujeme:

  • 3 mladé cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 200 g špenátových listov
  • za hrsť lístkov mäty
  •  200 g rozmrazeného hrášku
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml kyslej smotany
  • soľ, mleté biele korenie
  • olivový olej

Postup:

  1. V hrnci zohrejte lyžicu oleja a minútu na ňom opekajte mladé cibuľky nakrájané na kolieska a strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno. Pridajte zemiaky nakrájané na malé kocky a krátko opekajte.
  2. Pridajte listy špenátu, lístky mäty a tri štvrtiny hrášku. Poduste asi 5 minút. Zalejte zeleninovým vývarom a varte, kým zemiaky nebudú mäkké.
  3.  Zvyšok hrášku uvarte v malom hrnci osobitne a odložte si ho na ozdobu. Polievku nechajte mierne vychladnúť a ručným ponorným mixérom ju rozmixujte dohladka.
  4. Polievku pred servírovaním zohrejte, dajte do tanierov a ozdobte smotanou, korením a hráškom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Zelená hrášková polievka: Pohladí najmä detské bruško
Dobroslava Brunovská