Zelená miska so slaninou: Zhrešte niečím mastným len tak na oko

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
Zelená miska so slaninou

Potrebujeme:

  • 140 g zelenej fazuľky
  •  4 lyžice olivového oleja
  • 6 tenkých plátkov prerastenej slaniny
  •  2 plátky bieleho chleba
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • 1 avokádo pokrájané na plátky
  • 250 g mladého špenátu

Na dressing:

  • 1 pretlačený strúčik cesnaku
  • 1 lyžicu hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžicu červeného vínneho octu
  • 3 lyžice panenského olivového oleja
  • 1 lyžicu vody
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Ingrediencie na prípravu dresingu vymiešame v miske. Fazuľku povaríme 3 minúty v mierne osolenej vode, scedíme a prepláchneme studenou vodou. Necháme na sitku odkvapkať.
  2. Olej rozohrejeme vo veľkej panvici a slaninu nakrájanú na malé kúsky opekáme do chrumkava. Vyberieme dierovanou naberačkou, necháme odkvapkať a vložíme do veľkej šalátovej misy.
  3. Vo výpeku opečieme do zlatista chlieb nakrájaný na malé kocky a pridáme do misy. Na troche oleja krátko opečieme šampiňóny pokrájané na hrubšie plátky. Po vychladnutí ich pridáme k slanine a chlebu spolu s fazuľkou a avokádom. Tesne pred servírovaním pridáme špenát, polejeme dresingom a zľahka premiešame.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zelená miska so slaninou: Zhrešte niečím mastným len tak na oko
Mária Abrahámová