Zeleninovo-hlivová polievka: Namiesto cestovín skúste bulgur

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Zeleninovo-hlivová polievka s bulgurom

Potrebujeme:

  • 4 menšie mrkvy
  •  2 paštrnáky
  • 1 kaleráb
  • 1 menší zeler
  •  3 zemiaky
  • 1 bielu cibuľu
  • 100 g hlivy ustricovitej
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  •  2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • za hrsť bulguru
  •  čerstvú petržlenovú vňať
  • soľ, mleté biele korenie

Postup:

  1. Dve očistené mrkvy, paštrnáky, kaleráb, zeler, cibuľu, zemiaky a polovičné množstvo hlivy očistíme a pokrájame. Vložíme do hrnca, zalejeme zeleninovým vývarom (asi 500 ml), pridáme postrúhaný zázvor a na miernom ohni varíme domäkka asi 10 minút.
  2. Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom a dolejeme vývar. Vložíme zvyšnú mrkvu pokrájanú na malé kolieska, premytý bulgur a varíme ešte asi 7 minút domäkka. Na záver posypeme vňaťou a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zeleninovo-hlivová polievka: Namiesto cestovín skúste bulgur
Mária Abrahámová