Zemiaková kaša s hubami: Mazľavá guča, ale kdeže!

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Zemiaková kaša s hubami

Potrebujeme:

  • 2 hrste sušených húb,
  • 6 až 8 zemiakov
  • pol lyžičky rasce
  • 1 cibuľa
  • 100 g masla
  • soľ, paradajky a petržlenovú vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Sušené huby namočíme asi na 10 minút do studenej vody. Potom ich scedíme a v kastróliku zalejeme 500 až 750 ml osolenej vody. Pridáme rascu a privedieme do varu. 20 minút povaríme.
  2. Huby scedíme a vodu odložíme. Zemiaky ošúpeme a v slanej vode uvaríme do mäkka. Scedíme a roztlačíme na pyré, podľa potreby pridáme trochu odloženého hubového vývaru. Vymiešame na jemné pyré a vmiešame uvarené huby.
  3. Cibuľu ošúpeme a najemno pokrájame. Na rozohriatom masle ju osmažíme do zlatista. Zemiakovú kašu s hubami prelejeme maslom s osmaženou cibuľou. Môžeme podávať s vaječnou omeletou alebo s volským okom. Ozdobíme osminkami paradajky a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zemiaková kaša s hubami: Mazľavá guča, ale kdeže!
Mária Abrahámová