Zemiakové knedle s kyslou kapustou: Do Vianoc si kapustičky ešte užijete

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Zemiakové knedle s kyslou kapustou

Potrebujeme:

  • 600 g zemiakov uvarených v šupe
  • soľ
  • 1 vajce
  •  hrubú múku podľa potreby
  •  200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 300 g kyslej kapusty
  • 100 g údenej slaniny
  • olej

Postup:

  1. Uvarené, vychladnuté zemiaky ošúpeme a prelisujeme. V mise k zemiakom pridáme vajce, soľ a toľko hrubej múky, aby vzniklo hustejšie cesto. Hrubou múkou posypeme pracovnú dosku, cesto na nej rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Na každý štvorec dáme lyžičku mletého mäsa.
  2. Mäso zabalíme do cesta a vyformujeme knedličky. Tie povaríme vo vriacej osolenej vode, až vyplávajú na hladinu. Kapustu podľa kyslosti premyjeme a dáme dusiť domäkka na malé množstvo rozpáleného oleja. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme na troche oleja. Uvarené knedle servírujeme s dusenou kapustou a opečenou slaninou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zemiakové knedle s kyslou kapustou: Do Vianoc si kapustičky ešte užijete
Mária Abrahámová