Zemiakové pirohy so špenátom: Zdravé taštičky, ktoré nevaríte posledný raz

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Zemiakové pirohy so špenátom

Potrebujeme:

  • 400 g v šupke uvarených zemiakov
  • 600 g tvarohu
  • 1 žĺtok
  • polohrubú múku podľa potreby
  • soľ

Na plnku:

  • 150 g tvarohu
  • 100 g čerstvého špenátu

Postup:

  1. Vychladnuté zemiaky ošúpte a najemno postrúhajte. Pridajte tvaroh, žĺtok a štipku soli. K mase podľa potreby prisypete múku a vypracujte hladké tuhšie cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkajte a povykrajujte z neho kolieska.
  2. Listy špenátu krátko povarte na sitku v pare nad vriacou vodou. Nechajte vychladnúť, nadrobno nakrájajte, zmiešajte s tvarohom a osoľte.
  3. Plnku lyžicou rozdeľte na kolieska, preložte na polovicu a okraj cesta popritláčajte. Pirohy varte v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, vyberte ich dierkovanou naberačkou, nechajte odkvapkať a podávajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zemiakové pirohy so špenátom: Zdravé taštičky, ktoré nevaríte posledný raz
Redakcia