Zemiakové pirohy so špenátom: Dobre nasekaný špenát v taštičke je lahôdka

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Zemiakové pirohy so špenátom

Potrebujeme:

  • 400 g v šupke uvarených zemiakov
  •  600 g tvarohu
  • 1 žĺtok
  • polohrubá múka podľa potreby
  • soľ
  • múka na posypanie dosky

Plnka:

  • 150 g tvarohu
  • 100 g čerstvého špenátu

Postup:

  1. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme tvaroh, žĺtok a štipku soli. K mase podľa potreby prisypeme múku a vypracujeme hladké tuhšie cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a povykrajujeme z neho kolieska.
  2. Listy špenátu krátko povaríme na sitku v pare nad vriacou vodou. Necháme vychladnúť, nadrobno nakrájame a zmiešame s tvarohom, ochutíme soľou. 
  3.  Plnku rozdelíme na kolieska, preložíme na polovicu a okraj popritláčame. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode. Vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať a podávame.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zemiakové pirohy so špenátom: Dobre nasekaný špenát v taštičke je lahôdka
Redakcia