Kto by nemal rád zemiakové pirohy a ešte so špenátom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Zemiakové pirohy so špenátom

Potrebujeme:

  • 400 g v šupke uvarených zemiakov
  • 600 g tvarohu
  • 1 žĺtok

Na plnku:

  • 150 g tvarohu
  • 100 g čerstvého špenátu
  • polohrubú múku podľa potreby + na posypanie dosky
  • soľ

Postup:

  1. Vychladnuté zemiaky ošúpte a najemno postrúhajte. Pridajte tvaroh, žĺtok a štipku soli. K mase podľa potreby prisypte múku a vypracujte hladké tuhšie cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkajte a povykrajujte z neho kolieska.
  2. Listy špenátu krátko povarte na sitku v pare nad vriacou vodou. Nechajte vychladnúť, nadrobno nakrájajte a zmiešajte s tvarohom. Podľa potreby osoľte.
  3. Plnku rozdeľte na kolieska, preložte na polovicu a okraj popritláčajte. Pirohy varte v osolenej vriacej vode. Vyberte dierkovanou naberačkou, nechajte odkvapkať a podávajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Kto by nemal rád zemiakové pirohy a ešte so špenátom
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská