Zemiakové placky: Poriadne cesnakové, nech vás obchádza choroba

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Zemiakové placky

Potrebujeme:

  • 900 g surových zemiakov
  • sušený majorán
  • celú rascu
  • 2 - 3 vajcia
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate
  • strúhanku na zahustenie
  • olej na vyprážanie
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpte. Na hrubom strúhadle zemiaky nastrúhajte spolu s cibuľou. Pridajte prelisované strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať a celé vajcia. 
  2. Podľa chuti osoľte, okoreňte, pridajte sušený majorán, celú rascu a prisypte preosiatu strúhanku na zahustenie. Všetko spolu premiešajte.
  3. Z masy pomocou lyžice tvarujte na vymastenej panvici placky a na miernom plameni z obidvoch strán upečte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zemiakové placky: Poriadne cesnakové, nech vás obchádza choroba
Mária Abrahámová