Zemiaky plnené kuriatkami: Naplňte ich len tak zľahka, aby vám nepukli

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Zemiaky plnené kuriatkami

Potrebujeme:

  • 4 väčšie zemiaky (varný typ A )
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • pol lyžičky medu
  • pol lyžičky dijonskej horčice
  • 1 lyžica nasekanej šalvie
  • 150-200 g čerstvých kuriatok
  • kúsok póru
  • 1 lyžica masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice mascarpone
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate + na posypanie
  • 8 plátkov prerastenej slaniny
  • soľ

Postup:

  1. Zemiaky umyjeme a osušíme. Olej, med, horčicu, šalviu a soľ vymiešame a marinádou potrieme zemiaky. Každý zvlášť zabalíme do alobalu a v rúre vyhriatej na 220 stupňov pečieme asi 45 minút. Kuriatka očistíme a väčšie prekrojíme na polovicu. Pór očistíme a nakrájame na plátky. Speníme na masle, pridáme plátky cesnaku, premiešame a pridáme kuriatka.
  2. Po 15 minútach pridáme mascarpone, nasekanú vňať, osolíme, okoreníme, premiešame a odstavíme. Slaninu opečieme na strednom ohni dochrumkava. Upečené zemiaky vyberieme z rúry, necháme 5 minút odstáť a odstránime alobal.
  3. Potom ich navrchu po dĺžke narežeme asi do tretiny a na protiľahlých koncoch opatrne stlačíme prstami, aby sa otvorili. Navrch navrstvíme hubovo-mascarponovú plnku, ozdobíme opečenou slaninou a posypeme vňaťou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zemiaky plnené kuriatkami: Naplňte ich len tak zľahka, aby vám nepukli
Mária Abrahámová