Milujete francuzáky? Tak skúste zemiaky zapečené so šunkou a hráškom

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Zemiaky zapečené so šunkou a hráškom

Potrebujete:

  • 500 g údenej šunky
  • 4 lyžice oleja
  • 1 cibuľu
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 200 g sterilizovaného hrášku
  • 2 vajcia
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 viazaničku petržlenovej vňate
  • 1 lyžicu oleja
  • 2 lyžice strúhanky

Postup:

  1. Na drobné kocky nakrájanú cibuľu orestujte na oleji. Pridajte na tenké prúžky pokrájanú šunku a 3 minúty spolu opekajte.
  2. Zemiaky očistite a pokrájajte na tenké plátky. Vložte ich do väčšej misy a zalejte opečenou šunkou.
  3. Vajcia osoľte, ochuťte mletým korením a rozšľahajte so smotanou. Všetko vylejte na zemiakovú zmes, prisypte nasekanú petržlenovú vňať, hrášok a premiešajte.
  4. Zapekaciu misu alebo pekáč vymažte olejom, vysypte strúhankou a vlejte zemiakovú zmes. Uhlaďte a v predhriatej rúre pri 170 °C zapečte. Podávajte so zeleninovým šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Milujete francuzáky? Tak skúste zemiaky zapečené so šunkou a hráškom
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská