Živé dobroty: Poradíme ako pestovať klíčky a mikrozeleninu

Chuťmeter:
 
 
Sú plné vitamínov, enzýmov a minerálov, takže nimi ľahko doplníte zásoby po dlhej zime. Klíčky aj mikrozeleninu si navyše vypestujete aj sami. A potom presne viete, čo v nich zjete.

Sú plné vitamínov, enzýmov a minerálov, takže nimi ľahko doplníte zásoby po dlhej zime. Klíčky aj mikrozeleninu si navyše vypestujete aj sami. A potom presne viete, čo v nich zjete.

Klíčkoveda

  1. Klíčky sa dajú pestovať v akomkoľvek ročnom období vo vlastnej kuchyni. Aj cez zimu či v skorú jar, keď je kvalitnej zeleniny nedostatok.
  2. Pri ich pestovaní sa nepoužívajú žiadne chemikálie. Keď použijete kvalitné, chemicky neošetrované semienka, výsledkom je dokonale zdravá rastlinka bez všetkého, čomu sa snažíte vyhnúť v kupovanej zelenine.
  3. Klíčky majú vyššiu koncentráciu vitamínov a minerálov ako dospelé rastliny.
  4. Nakličovať možno zelené klíčky – alfaalfa (lucerna siata), rukola, horčica, žerucha, ďatelinka, reďkovka, červená kapusta, červená repa, senovka, brokolica, strukoviny – mungo, fazuľa adzuki, cícer, fazuľa, šošovica a obilniny – pohánka, quinoa, jačmeň, pšenica, raž, špalda.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Živé dobroty: Poradíme ako pestovať klíčky a mikrozeleninu
Dobroslava Brunovská
Blanka Nemčeková